Technická podpora
+421 948 347 724
Obchod
+421 911 865 197

Vytvoriť recept alebo kalkuláciu jedla

Každému jedlu je možné vytvoriť receptúru alebo kalkuláciu tj. určiť z akých ingrediencií alebo prípadne z akých ďalších jedál sa pripravuje. K týmto ingredienciám sa udáva aj množstvo pre jednu porciu jedla. Takéto kalkulácie slúžia napríklad na odpis stavov zo skladov. Podľa nastavených podmienok sa napríklad pri vyúčtovaní jedla v reštaurácii, môžu jednotivé suroviny hneď odpočítať zo skladových zásob a prevádzkar ma aktuálny prehľad o ich stave. Systém ho taktiež môže upozorniť, ak v sklade dochádzajú určite suroviny.

Krok č. 1

Na úvodnej obrazovke vyberieme modul
REŠTAURÁCIA
.

Krok č. 2

Vyberieme podmodul
JEDLÁ
.

Krok č. 3

Vyhľadáme jedlo, pre ktoré budeme vytvárať receptúru (kalkuláciu) a pomocou ikonky ceruzky ho dáme upraviť.

Krok č. 4

Vyberieme kartu
Receptúra
.

Krok č. 5

Pre vloženie ingrediencie do receptúry, klikneme na ikonu skladovej karty napravo.

Krok č. 6

V databáze jedál a ingrediencií vyhľadáme ingredienciu alebo jedlo, ktoré chceme do receptúry (kalkulácie) pridať.

Krok č. 7

Podobným spôsobom vyplníme celú receptúru (kalkuláciu). Je potrebne zadávať množstvá pre jednú porciu, aby sa pri odpise zo skladu odpočítavali správne množstvá. Zmeny uložíme.
Odpisy zo skladu sa môžu nastaviť podľa požiadaviek zákazníka. Odpis sa môže zrealizovať po úhrade účtu alebo napríklad na konci dňa, prípadne manuálne.
Nenašli ste čo ste hľadali?
Kontaktný formulár
Neváhajte nás kontaktovať.
%readName%

Podľa zákona č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov udeľujem Comein.sk s.r.o. ako dotknutá osoba súhlas so spracovaním mojich osobných údajov v rozsahu tohto vyhlásenia.

informačné
systémy
Aktuálne informácie o produktoch
spoločnosti ComeIn získate po prihlásení
do nášho newsletteru.